Ads 468x60px

Az U17-es válogatott az olaszokat is legyőzte

A Pisont István által irányított U17-es magyar labdarúgó-válogatott a játék összképét tekintve megérdemelt, 3–2-es győzelmet aratott Olaszország ellen Európa-bajnoki selejtezőn. A mieink így százszázalékos mérleggel jutottak tovább a jövő tavaszi elitkörbe.

A Telkiben rendezett Eb-selejtezőt az olaszok kezdték jobban, ám igazi helyzetig egészen a 16. percig nem sikerült eljutniuk – ekkor Jose Mauri remekül kivitelezett szabadrúgásával megérdemelten szereztek vezetést.
Nem sokáig örülhettek az olaszok, hiszen öt perccel később egyenlített a magyar válogatott: a Rácz Barnabás buktatásáért megítélt tizenegyest Zsótér Donát magabiztosan lőtte a bal alsó sarokba. A gyors válasz jót tett a magyar csapatnak, a folytatásban Pisont István együttese egyenrangú ellenfele volt az olaszoknak, de valamire való lehetőség egyik csapat kapuja előtt sem alakult ki.

forrás: mlsz.hu
A második félidőben a magyar válogatott rendre letámadta az olaszokat, megakadályozva a zavartalan labdakihozatalt, ami eredményre vezetett. Az 56. percben az olasz kapus gyatrán sikerült kirúgása után Rácz Barnabás csapott le a labdára, majd néhány igazítás után 16 méterről kilőtte a bal alsó sarkot.

Ezt követően is lendületben maradt a magyar csapat, az olasz válogatott előtt csak kisebb lehetőségek adódtak, de a vendégek hosszútávon nem jelentettek veszélyt Ivancsics Alex kapujára. A 65. percben gyors kontratámadás végén Bölcsföldi Milán kilépett ziccerben, ám lapos lövése elakadt a vendégkapusban.
Tíz perccel később ismét az ellenfél tizenhatosának előterében szerzett labdát a magyar csapat: jó ütemű kiugratás végén Rácz ismét kilőtte a hosszú alsó sarkot, eldöntve a három pont és a csoportelsőség sorsát.

Az olaszok a 77. percben Alberto Cerri tizenegyesével még szépítettek, ám a hátralévő időben egyenlíteniük már nem sikerült, így a magyar válogatott csoportelsőként jutott a tavaszi elitkörbe.
A kvartett másik, Tatabányán sorra kerülő mérkőzésen Albánia 6–0-ra legyőzte Liechtenstein korosztályos legjobbjait.

(forrás: nso.hu)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése