Ads 468x60px

Vajon a Bayern átmenti-e Bundesliga formáját a Bajnokok Ligájára?

A Bayern München nyolc győzelemmel rajtolt a Bundesligában, a Bajnokok Ligája F-csoportjában azonban bonyolultabb a helyzet a minszki vereség következtében. A meglepetéscsapat BATE Boriszov harmadik bravúrjára készül otthon a Valencia ellen.

A Bayern München megállíthatatlan a Bundesligában, nyolc forduló után százszázalékos, szombaton Düsseldorfban hintett egy laza ötöst.

Az edző, Jupp Heynckes 300. Bundesliga-győzelmét ünnepelte, és azt a David Alabát is meccsbe dobhatta, aki hónapokig volt maródi. Visszatérése Dantét a kispadra száműzi, Holger Badstuber pedig visszahúzódhat a védelem közepére.

A csapatkapitány, Philipp Lahm szerint bárhogy is álljon fel a Bayern, a csapat minden mérkőzéssel jobb formába lendül, és valamennyi fronton harcban lehet a végső győzelemért.

„(Mario) Mandzukic nagyon elkapta a fonalat, olyan fajta játékos, aki keményen dolgozik a csapatért. Hangsúlyoznám, hogy a csapat valamennyi tagja kivette a részét a támadásból és a védekezésből is Düsseldorfban” – fogalmazott a bekk.

„(Franck) Ribéry szintén kiemelkedő teljesítményt nyújtott, és rendszeresen visszazárt. Nagyon nehéz lesz megverni minket, ha ilyen hozzáállással futballozunk hétről hétre.

„Nagyon jó formában vagyunk, mint ahogy azt az elmúlt hetek is bizonyítják. Szeretnénk, ha a győzelmi sorozatunk folytatódna Lille-ben is.”

Igen ám, de a bajorok előző öt európai meccsükön négyszer zakóztak idegenben, az elmúlt hat alkalomból csak egyszer győztek.

A hazaiaknál két játékos nagyon fog hiányozni: a védelem oszlopa, Mathieu Debuchy eltiltás, míg a középpályán szűrő csapatkapitány, Rio Mavuba sérülés miatt esett ki.

A két együttes még sohasem találkozott, az FCB-nek a többi francia csapat ellen felemás a mérlege: harminc meccsből tizenötször diadalmaskodott. A legédesebb a BEK 1976-os döntője, a Saint-Étienne-t 1-0-ra múlta felül Glasgow-ban. Magyar vonatkozása, hogy azt az összecsapást Palotai Károly vezette.

A csoport másik mérkőzésén a még hibátlan BATE Boriszov látja vendégül a Valenciát, még akkor is, ha a minszki Dinamo-stadion nem a szűkebben vett hazai pálya. A Bayern ellen ez nem jelentett problémát.

A fehérorosz bajnoknak korábban nem sok babér termett spanyol ellenféllel szemben, hat próbálkozásból egyszer sem került ki győztesen. Háromszor a Denevérek voltak az ellenfelek.

A két csapatot adó országok nemrégiben világbajnoki selejtezőt játszottak, Spanyolország idegenben is négyszer volt eredményes.

(forrás: sporthirado.hu)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése