Ads 468x60px

Rudolf ma bemutatkozhat a diósgyőri drukkerek előtt

A labdarúgó NB I 14. fordulójának nyitó mérkőzésén a Diósgyőri VTK a Pécsi MFC-t fogadja – és könnyen elképzelhető, hogy hosszas kényszerpihenő után Rudolf Gergely is pályára léphet a hazaiaknál, Francisco Gallardo pedig egy fotózás megszervezésével beteg csapattársának próbál segíteni.


DVTK–PMFC

Bár a diósgyőriek vendégként a szezonban csak bukdácsolnak (három döntetlen és három vereség az egyenlegük), hazai pályán mindenkire veszélyesek lehetnek, ezt mutatja az együttes öt otthoni sikere is. Ezzel szemben a saját közönségük előtt szenvedő pécsiek mintha megtáltosodnának, ha kimozdulnak, 12 pontjuknál többet senki nem szerzett ebben a kiírásban vendégként – igaz, vesztett pontokat tekintve a Győr és a Videoton is jobban áll a baranyai együttesnél.
A két csapat eddig 29 alkalommal csapott össze a legmagasabb osztályban a diósgyőriek pályaválasztása mellett, és a mérleg nyelve eddig jócskán a hazaiak javára billen: 15 DVTK-sikerrel szemben 8 pécsi született, hatszor pedig döntetlenre végeztek a felek. A gólkülönbség – köszönhetően a legutóbbi, tavalyi 4–0-nak is – szintén a hazaiak számára kedvező (45–30).
„A pécsiek nagy változáson estek át a nyáron, jelentősen megerősítették a keretüket, valószínűleg komoly bizonyítási vágy van bennük – nyilatkozta a dvtk.eu-nak Sisa Tibor vezetőedző. – Mi a Kecskeméten mutatott teljesítményre még tudunk rátenni, ami pénteken győzelmet érhet. Kiegyensúlyozott a bajnokság, ezért minden egyes sikernek nagy értéke van. Célunk, hogy nyerjünk."

(forrás: nemzetisport.hu )

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése