Ads 468x60px

Hivatalos: Moyes váltja Fergusont a MU-nál

A Manchester United is megerősítette, hogy az Everton-menedzser David Moyes váltja a szezon végén visszavonuló Sir Alex Fergusont a kispadon. Hat évre írt alá, július 1-én kezd.
Moyesnek a szezon végén lejár a szerződése az Evertonnál, a liverpooli klub már korábban, csütörtök kora délután közölte, hogy nem hosszabbítanak.

Az angol sajtó már kedden tényként állította, hogy az ötvenéves Moyest nevezik ki. A tréner a Preston North Endnél kezdte edzői pályafutását 1998-ban, 2002 óta irányította az Evertont, eredményei viszont csak a negyedosztályban voltak, először és utoljára: 2000-ben felvitte a harmadik ligába a Prestont, első klubját. Két év múlva szerződtette az Everton.
Egyszer jutott be az FA Kupa döntőjébe a liverpooliakkal, 2009-ben a Chelsea-től kaptak ki a fináléban, az elődöntőben a Manchester Unitedet búcsúztatták tizenegyesekkel. A bajnokságban a legjobbja egy negyedik hely volt a 2004/2005-ös szezonban. A Bajnokok Ligájában nincs tapasztalata, a selejtezőben játszottak, de a Villareal megállította őket, így nem érték el a csoportkört sem. Az Európa Ligában egyszer szerepelt az Evertonnal még 2010-ben, a harminckettő között kiestek. A szerény lista ellenére Ferguson őt választotta maga helyett, sőt, amint most elmondta, már 1998-ban kinézte magának, és segítőjének a Unitedhez akarta vinni.

Moyes futballistaként skót bajnok volt a Celtickel 1982-ben, később Angliában folytatta, játszott a Cambridge-ben, a Bristol Cityben, a Shrewsbury Townban, majd hazatért, és a Dunfermline-ban, valamint a Hamiltonban futballozott, mielőtt visszavonult.

Az új MU-edző nincs jó viszonyban a korábban evertonos Wayne Rooney-val, annak ellenére, hogy ő állította be először a felnőttcsapatba. A válogatott csatár 2006-ban megjelent könyvében támadta a menedzsert, ezért a szakember be is perelte egykori játékosát. Nyert.
Moyes mellett esélyesként emlegették még Jürgen Kloppot, aki a Borussia Dortmundot vezette BL-döntőig az idén, és az angol lapok bedobták José Mourinho nevét is, de ő várhatóan a Chelsea-hez tér majd vissza.

forrás: index.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése