Ads 468x60px

Münchenben elszabadult a pokol

Tízezrek ünnepelték a hajnali órákig Münchenben a Bayern győzelmét a Borussia Dortmund ellen a Bajnokok Ligája döntőjében. Dortmundban sem sokáig tartott a gyász, a szurkolók a szívek győzteseinek keresztelték el a csapatot. Angela Merkel kancellár - aki a döntőt a londoni Wembley stadionban szurkolta végig - a ZDF televíziónak nyilatkozva Németország, illetve a sport győzelméről beszélt.
 
A Wembleytől több mint 1000 kilométerre lévő müncheni Allianz Arenáben több mint 45 ezer Bayern-szurkoló hatalmas kivetítőn követte a londoni futballkrimit, és valósággal elszabadult a pokol, amikor Nicola Rizolli játékvezető lefújta a mérkőzést.

A szurkolók a klub himnuszát énekelték, a pályára özönlöttek, többen petárdákat robbantottak, félő volt, hogy tűz keletkezik. Rövid időre meghűlt a vér a rendezők ereiben, a hangosbemondó nyugalomra szólított fel, néhány perc múlva már ismét az önfeledt ünneplés lett az úr.
München központjában ugyancsak több tízezren szintén hatalmas kivetítők előtt követték a mérkőzést, az öröm határtalan volt.

A dortmundi Westfalenhalle stadionban csaknem 20 ezren szurkoltak a hatalmas kivetítő előtt Jürgen Klopp csapatának, és további mintegy 30 ezren a belvárosi kivetítők előtt izgulták végig a mérkőzést. A gyász szinte csak percekig tartott, majd rögtön átadta a helyét a vesztesek ünneplésének. A stadionban és a belvárosban az egybegyűltek hatalmas tapssal köszöntötték kedvenceiket, akiket - mint egy szurkoló fogalmazott - a szívek győztesének kereszteltek el.

Berlinben, a Brandenburgi kapu közelében az eső és a hűvös idő ellenére mintegy 20 ezren kivetítők előtt nézték a mérkőzést, közöttük Bayern-, és Dortmund-szurkolók egyaránt voltak. A legnagyobb békében drukkolták végig a mérkőzést, semmifajta incidens nem történt.

Merkel kancellár még a mérkőzés előtt a ZDF televíziónak nyilatkozva nem árulta el, melyik csapatnak szurkol. Azt hangsúlyozta, hogy akár a Bayern, akár a Dortmund nyer, mindenképp Németország és a sport lesz a győztes. Úgy értékelte, közvetve a politika is győzött, a döntő iránti hatalmas érdeklődés ugyanis bizonyította, hogy a sport képes az emberek egyesítésére.

A mérkőzés hőse Arjen Robben volt, aki a 89. percben a Bayern győztes gólját szerezte. A holland Sir Alex Ferguson kezéből vehette át a döntő legjobb játékosának járó trófeát.

forrás:MTI

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése