Ads 468x60px

Tényleg Pellegrini a City edzője

Manuel Pellegrinit nevezték ki az angol labdarúgó Premier League-ben legutóbb ezüstérmes Manchester City vezetőedzőjévé.
Az 59 esztendős chilei tréner május 22-én jelentette be, hogy távozik a Málagától, hetek óta egyértelműnek tűnt, hogy a Citynél folytatja. Most három évre szóló szerződést írt alá. Első nyilatkozata így hangzik:
"Nagyon nagy örömmel vállaltam el ezt a rendkívül izgalmas feladatot. Ennek a klubnak világos képe van arról, miként lehet sikeres a pályán és azon kívül is, én pedig eltökélt vagyok a tekintetben, hogy ehhez jelentős mértékben hozzájáruljak. Izgatottan várom a közös munkát a tehetséges csapattal és vezetőséggel annak érdekében, hogy kiszolgáljuk a klub megingathatatlan támogatásáról ismert szurkolótáborát."
Pellegrini a Villarrealnál lett elismert edző, csapatát 2006-ban nagy meglepetésre az elődöntőig vezette a Bajnokok Ligájában. Öt év elteltével a Real Madridhoz szerződött, de egy szezont követően menesztették. Így került 2010-ben a Málagához, amellyel tavaly negyedik helyen végzett, és bejutott a Bajnokok Ligájába, ott pedig a negyeddöntőig menetelt alakulatával.

A Manchester Citynek azóta nem volt kinevezett vezetőedzője, hogy az olasz Roberto Mancinit az idény végén, május 13-án elküldték. Sorsát az pecsételte meg, hogy csapata két nappal korábban 1-0-ra kikapott a Wigantől az FA Kupa döntőjében. A 48 éves tréner tavaly ötéves szerződést írt alá, miután bajnoki címet nyert a manchesteri gárdával.
A City idén második lett, így a következő évadban szerepelhet a BL-ben.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése