Ads 468x60px

Végrehajtás alatt a DVSC futballklub


Az utóbbi évek sikerei után az idei szezonban a várakozások alatt teljesít az OTP Bank Ligában szereplő DVSC-TEVA futballcsapata. A legutóbbi tizenegy bajnoki szezonból hetet megnyert a Loki, most viszont csak a hetedik helyről várja a tavaszi folytatást.
A magyar futball egyik fellegvára viszont nem csak a gyenge szereplés miatt van bajban, ugyanis a szurkolói ankéton kiderült, hogy a csapatot működtető cégnek adótartozása van.
Az index.hu arról ír, hogy felkerült a végrehajtási eljárás alatt álló adózók listájára a DVSC futballklubját működtető DVSC Futballszervező Zrt. Az adatbázis hétfői állapota szerint tényleg szerepel ezen a listán, ami azt jelenti, hogy a DVSC-nek lejárt tartozása van.
A klub hivatalos honlapján egy közleményben így reagált:
A DVSC-nek cégautó adónemben, a 2015. IV. negyedévre vonatkozóan 2016. január 20-ai esedékességgel 33.000 Ft, azaz mindössze harmincháromezer forint összegű hátraléka állt fenn a NAV felé. Tekintettel arra, hogy egyéb adónemek vonatkozásában a DVSC-nek a cégautó adónemben nyilvántartott hátralékát meghaladó összegű túlfizetése van nyilvántartva az adóhatóságnál, így a kialakult gyakorlatnak megfelelően, ezen összegek összevezetésével került volna sor a cégautó adó megfizetésére. Ezen túlfizetéseknek a cégautó adónemben fennálló hátralékkal történő összevezetésére azonban ezidáig adminisztrációs okokból még nem került sor, így erre tekintettel a DVSC a mai napon átutalta a 33.000 Ft-ot az adóhatóság részére. Ezen tartozásnak azonban semmilyen köze nincs a DVSC pénzügyi helyzetéhez, hiszen a DVSC jelentős pénzeszköz állománnyal rendelkezik.
A dehir.hu szerint Szima Gábor elnök a lapnak úgy fogalmazott, a NAV felé kétszer ötmillió forint nincs befizetve, emiatt jöhetett a végrehajtás. Az Index értesülései szerint Szima két éve a DVSC pénztárából kivett több mint 260 millió forintot, kölcsönadta más vállakozásainak, amit azóta sem tettek vissza. Szimának az akkoriban éppen bajban lévő vállalkozásait kellett finanszíroznia, így jól jött a klubban lévő összeg.
Az viszont elgondolkodtató, hogyan van ilyen jellegű tartozása a Lokinak, amikor januárban egyik legtehetségesebb játékosát, Balogh Norbertet több mint másfél millió fontért ( nagyjából 660 millió forint) adta el az olasz Palermonak.

1 megjegyzés:

  1. The Sega Genesis / Mega Drive Mini - VECTORCURS
    The Sega Genesis / Mega Drive Mini. by VECTORCURS. Aug 4, 2021. VECTORCURS has over 50 retro games to choose from, including your favorites. best youtube to mp3

    VálaszTörlés